Interne en externe prikkels- Blog 3

We leven in een tijd met meer prikkels dan ooit en het kan een uitdaging zijn onze aandacht op het juiste te richten. Misschien herken je dit wel: hoe meer prikkels er zijn, des te moeilijker het wordt om vanuit jouw kracht te reageren op uitdagingen die op je pad komen. 

Nu denken we bij ‘prikkels’ vaak aan iets in onze buitenwereld, wat leidt tot mentale stress. Maar er is ook een intern component waar we niet aan voorbij mogen gaan als we onze gezondheid serieus willen nemen.

Als we namelijk voedingsstoffen nemen die ons zenuwstelsel prikkelen, dan heeft ons lichaam (intern) stress en zullen we óók heftiger reageren voor prikkels van buitenaf. 

Want, wanneer we intern onrustig zijn toont de “negatieve wolf” zijn eigenschappen makkelijker (we krijgen er meer last van) en de kans is groot dat we dan onbedoeld anders gaan reageren op onze buitenwereld.

*Mocht je het filmpje in de vorige blog gemist hebben, klik dan hier:

Een effectieve manier om jouw interne energie te stabiliseren en de “goede wolf” te ondersteunen, is door je lichaam goed te voeden. Want als jouw interne milieu goed is, dan ben je weerbaarder, vitaler, vrolijk, krachtiger, en kun je veel meer aan!

Deze Smoothie kan daarbij helpen: 

1 banaan, 1/2 geschilde appel, sap van 1 sinaasappel, sap van 1/2 limoen, half sneetje ananas, 100 ml gekookt water, klein stukje kurkuma (0,5 cm), klein stukje gember (0,5 cm), 1/4 theelepel spirulina, 1/4 theelepel kaneel. Alles bij elkaar in de blender en lekker drinken als het zacht is. 

Het is mijn ervaring dat de smoothie een positief effect heeft op ons hele systeem. Het stabiliseert de chakra’s en geeft een enorme boost op fysiek, mentaal en spiritueel niveau.

Neem de smoothie 5 dagen achter elkaar in de ochtend en neem zelf waar!

Enjoy! 🌸

___

*Disclaimer: 

Deze blog is gebaseerd op ervaringen en niet op wetenschappelijk onderzoek berust.