VOS op MAAT

Diverse voedingsprogramma’s op maat en met een specifiek doel.

Maximaal van je (verborgen) capaciteiten genieten, wie wil dat niet? 

Het is mogelijk, maar daar is wel wat voor nodig. Namelijk, een goede communicatie tussen jouw fysieke, mentaal/emotionele en jouw spirituele lichaam. Wanneer er een optimale samenwerking tussen jouw verschillende ‘lichamen’ bestaat, kunnen deze elkaar aanvullen en zal jij je optimaal voelen!

Veelgestelde vragen

In mijn praktijk krijg ik regelmatig vragen als: Welke voeding heeft mijn lichaam nodig? Welke voedingsstoffen zijn goed op welk moment? Hoe word ik slank? Hoe kom ik van mijn migraine af?

Antwoorden zijn te vinden in ons automatisch gedrag en onze gewoontes maar ook ín ons lichaam. We leven in een tijd met een hoop emotionele prikkels, sociale aangelegenheden, infecties met schadelijke bijeffecten en andere triggers waardoor we steeds verder ‘verwijderd’ zijn van de intelligentie van ons lichaam.

De antwoorden van het lichaam

Ik noem bewust ‘verwijderd’ van de intelligentie van ons lichaam want deze kennis en wijsheid is al in ons aanwezig. Is het je bijvoorbeeld wel eens opgevallen dat je onder sommige omstandigheden (zoals wanneer je ziek of zwanger bent), opeens wél weet waar je lichaam behoefte aan heeft? Mensen die ziek zijn ervaren plots een aversie tegen koffie en zoetigheid. Deze producten zijn ook inderdaad niet bevorderend voor het herstel. Kippensoep willen we dan vaak wel hebben.

Wat maakt dan dat we het ene moment wél en het andere moment niet naar ons lichaam luisteren?

Dat komt omdat we onszelf en ons lichaam als iets vanzelfsprekends beschouwen. We luisteren alleen maar naar onze ratio in plaats van dat we ook naar onze innerlijke wijsheid luisteren. Bovendien vertelt ons lichaam ons nog veel meer. Het is een spiegel die ons kan helpen bij onze persoonlijke ontwikkeling. Ons lichaam geeft ons veel informatie waar wij nauwelijks bewust van zijn en geen gebruik van maken. Er is zoveel meer mogelijk!

Het uitgangspunt van mijn voedingsprogramma’s is dat ons lichaam een onafhankelijk en volmaakt instrument is, dat heel goed weet wat wél en wat niet goed voor ons is. 

Dit is waar ik je bij kan helpen:

  • Fysieke prestaties verbeteren
  • Stabieler maken van het energiemanagementsysteem
  • Afweersysteem bestand maken tegen externe invloeden
  • ‘Vage’ klachten (zoals hoofdpijn, vermoeidheid, etc.)
  • Chronische klachten
  • Huidproblemen
  • Overgewicht
  • Connectie tussen lichaam & geest verbeteren 
  • Intuïtie ontwikkelen

Intern of extern?

De gezondheid, ons lichaam, kan zowel intern als extern worden ‘aangevallen’. Extern betekent dat organismen van buitenaf binnendringen en klachten veroorzaken. Een goed voorbeeld is het herpesvirus. Zelfs na infectie blijft het latent in het lichaam aanwezig en kan betrokken zijn bij het ontstaan van andere vervelende aandoeningen. [https://nl.qaz.wiki/wiki/Herpesviridae] 

Chronische klachten daarentegen zijn van oorsprong vaak intern ontstaan. Ons lichaam heeft ze zelf gecreëerd. Hier is stress een goed voorbeeld van. Een negatieve mentale overtuiging kan een behoorlijke impact hebben op onze gezondheid. Ons systeem gaat uit balans waardoor de raarste klachten kunnen ontstaan. Zo kan stress effect hebben op het functioneren van de schildklier, die weer betrokken is bij het functioneren van onze klieren en de hormoonhuishouding. Ook onze gelukshormonen kunnen onder stress lijden.

The mind is a powerful instrument. Every thought, every emotion that you create changes the very chemistry of your body

Sadghuru

Het doorbreken van gewoontes is niet altijd makkelijk. Het zijn onze gedachten die ons remmen, die het ons moeilijk maken. Daarom zijn de programma’s gecombineerd met coaching.  Aan de hand van een persoonlijk gesprek geef ik je graag advies over wat voor jou de beste stap is. Dit gesprek kun je gratis en zonder verdere verplichtingen aanvragen via het contactformulier.


“Na slechts 2 maanden begon mijn energieniveau te stijgen en verdween de pijn naar de achtergrond.”

lees meer

— Wilco de Ruiter, 38 jaar.

“De support van Nanneke en de VOS-training heeft een pittige periode dragelijk gemaakt.”

— Julia Sullivan