Over Nanneke

Er is zoveel meer uit ons leven te halen als we onze voeding en de signalen van ons lichaam serieus nemen. We kunnen veel meer genieten, plezier beleven en uit het leven halen dan dat we doorgaans gewend zijn.

Ik ben Nanneke de Vos, geboren in 1969 op Curaçao. Tot mijn twaalfde heb ik in verschillende landen gewoond en prachtige culturen leren kennen.

Na de middelbare school heb ik mij ondergedompeld in de onderzoekswereld die begon met een bio-technische opleiding. Vervolgens ben ik onderzoek gaan doen in het LUMC naar genen die met erfelijke ziekten te maken hebben. Daarna heb ik op de afdeling humane en klinische genetica gewerkt en later ook nog enkele jaren op de afdeling hematologie en de bloedbank van het Hagaziekenhuis.

Wat mij altijd enorm verbaasd heeft aan onze Westerse samenleving is hoezeer de invloed van onze voeding en onze mind in de reguliere geneeskunde worden onderschat. 

Van huis uit ben ik opgevoed met toegepaste Kinesiologie. Vandaar dat ik sommige zaken ‘anders’ bekijk dan de reguliere zorg, alhoewel ik ook de reguliere zorg zeer respecteer. 

Toegepaste Kinesiologie is een alternatieve geneeswijze waarbij het zelfgenezend vermogen van het lichaam wordt gestimuleerd. Het maakt gebruik van informatie uit de acupunctuur, chiropraxie en voedingsleer. 

Ik heb het voorrecht gehad 25 jaar in de praktijk van mijn moeder mee te lopen om ervaring op te doen en mijzelf op dit gebied te ontwikkelen. Mijn spiritualiteit en intuïtie zijn hierdoor enorm vergroot wat maakt dat ik met voeding veel meer kan bereiken dan gebruikelijk. Bovendien heb ik ontdekt dat de juiste voeding de reguliere zorg enorm kan ondersteunen. Door de buitengewone verbinding die ik heb met planten en voeding herken ik bijvoorbeeld vervuilingen in ons systeem en kan ik die verwijderen.

Onze cliënten waren (en zijn) altijd heel divers. Van vrouwen die niet zwanger kunnen worden (maar na behandeling toch kinderen ter wereld brengen), ondersteuning tijdens chemo-therapieën (waardoor de patiënten veel minder bijeffecten van de chemo hadden), patiënten met schildklierproblemen (die dankzij andere voeding het medicijngebruik kon minderen) tot aan HIV patiënten in Zambia. Deze uiteenlopende vraagstukken heb ik altijd erg bijzonder gevonden. Ik ervaar het als een groot avontuur om van toegevoegde waarde te mogen en kunnen zijn in de genezingsprocessen van mensen. 

Ook heb ik mij ontwikkeld op het gebied van coaching. Enerzijds via Aura-Soma (Holistische vorm van coaching) anderzijds via de ExtraMile Academy (geaccrediteerde coach opleiding op het gebied van houding en mindset). Daar ben ik sinds 2013 werkzaam als trainer, coach en teams coach (<25 man). 

Kortom, ik heb vele leermeesters gehad van diverse disciplines. Inmiddels zie ik ook tijdens mijn eigen programma’s en coachings, dat mensen het enorm lastig vinden om hun vaste patronen te veranderen. De menselijke geest is sterk en speelt een belangrijke rol in het (gezond en ongezond) functioneren van de mens. Reden te meer om mij hiervoor in te zetten!

Mijn grootste passie is en blijft om mijn kennis over voeding en voedingsprogramma’s te delen, zodat de mensen om mij heen en mijn cliënten kunnen opbloeien tot de personen die zij werkelijk zijn.

Laat het me gerust weten als ik jou ergens bij kan helpen of als je een vraag of opmerking hebt.

Heel veel liefs, 

Nanneke