Stress en voeding – Blog 2

Men denkt vaak dat stress alleen maar iets mentaal (onze gedachten en emoties) is. Dat stress te maken heeft met verwachtingen die we onszelf opleggen waar we niet aan kunnen voldoen. Maar stress is veel meer dan dat.

Laat ik een voorbeeld geven. 

Als we een auto de verkeerde brandstof geven dan gaat het mis. Hij gaat stotteren en haperen, en kan zich moeilijk of niet voortbewegen. De auto heeft ‘stress’. Als we naar Formule 1 kijken, dan zien we nog beter hoe de kleinste details ertoe doen. En hoe belangrijk het is dat alles op elkaar is afgestemd.

Kortom: hoe beter we onze auto voeden, des te soepeler hij rijdt. 

Dit is in wezen precies hetzelfde voor ons lichaam! Hoe beter we voor ons lichaam zorgen, door het te voeden met voeding waar ons lichaam om vraagt, des te minder stress/stagnaties we ervaren intern. En hoe minder stress we ervaren, des te beter we, fysiek, mentaal en spiritueel, kunnen functioneren en reageren op wat er op ons pad komt.

Bekijk dit filmpje ter verdieping:

Komende weken ga ik je handvatten geven om de “goede wolf” te voeden. Zodat je heerlijk én bewust kunt gaan genieten van jouw feestdagen!

___

*Disclaimer: 

Deze blog is gebaseerd op ervaringen en niet op wetenschappelijk onderzoek berust.