Dieet of Leefstijl ?- Blog 4

Als we een verandering of iets nieuws willen creëren, dan hebben we met nieuwe (spel)regels te maken die ons vaak uitdagen om uit onze comfortzone te gaan. Vaak hebben mensen weerstand tegen ‘regels’, men denkt direct of indirect dat we in onze vrijheid worden beperkt. Dit klopt niet, het is in feite het tegenovergestelde. Als we de nieuwe (spel)regels niet kennen, hoe kunnen we dan succesvol zijn in het nieuwe wat we willen realiseren?

We kunnen naar de ‘spelregels’ van onze voeding kijken als zijnde een ‘dieet’. Maar we kunnen er ook naar kijken als een aanvulling en verrijking van onze huidige leefstijl. Een vernieuwde leefstijl die ons dient in hetgeen wat we willen realiseren of verbeteren met behulp van voeding. 

Het grote verschil is: kijken we de kat uit de boom, gaan we er maar met één been in omdat we bang zijn beperkt te worden in onze vrijheid? Of gaan we er helemaal, met hart en ziel in?

De uitnodiging is dus om te kijken: hoe en welke spelregels pas ik toe? Of, in andere woorden: welke wolf ben ik nu aan het voeden (zoals in mijn vorige blog)? Kijk ik naar de aanpassing die ik doe in mijn voeding als een beperking of als een verrijking?

Vorige week hebben we gekeken naar de ‘spelregel’: in de ochtend de smoothie nemen. Als we deze op een ander moment zouden nemen of met andere ingrediënten, heeft deze niet hetzelfde effect.

Deze week komt er een nieuw gereedschap bij (een recept) wat leuk en lekker is om met de feestdagen als aanvulling bij je toetje te nemen. 

Recept Speculoos:

375 gram biologisch tarwebloem, 250 gram gezouten roomboter, 175 gram rietsuiker, 2 theelepels kaneelpoeder, 1 theelepel gemberpoeder. Mixen en verdelen over de bakplaat, 30 minuten in de oven op 165 graden.

Ik ben benieuwd wat jouw ervaring gaat zijn en of ‘snoepen’ mogelijk een andere beleving voor je krijgt.

Geniet ervan en fijne kerstdagen! 

___

*Disclaimer: 

Deze blog is gebaseerd op ervaringen en niet op wetenschappelijk onderzoek berust.