Roy Haanappel

Ik kwam bij Nanneke omdat ik op een verantwoorde manier wilde afvallen terwijl ik daarbij ook nog nog wilde beachvolleyballen in de Nederlandse eredivisie. Beachvolleybal is een fysiek zware sport omdat je op het zand moet rennen, springen en duiken. Daarnaast speel je vaak meerdere wedstrijden op één dag. Mijn doel was dus afvallen terwijl ik ook nog genoeg energie had om mijn wedstrijden goed te kunnen spelen.

Nanneke vertelde mij welke producten ik wel en niet moest eten en leerde mij te luisteren naar mijn lichaam. Ik was gewend om mijn bord altijd leeg te eten en eigenlijk pas te stoppen als ik echt vol was. In plaats daarvan ben ik gaan proberen te stoppen met eten op het moment dat ik geen honger meer had. Dat bleek al een stuk eerder te zijn dan dat mijn bord leeg was.

Wat ik ook prettig vond is dat we elke dag, s’ochtends en s’avonds, gingen meten hoeveel gram er afging. Daardoor wist je heel goed wanneer je een misstap had gemaakt en te veel van iets of iets verkeerds had gegeten. Dit was namelijk direct in de cijfers terug te zien. Mij heeft dit geholpen fit, met veel energie en 8 kilo lichter, het seizoen door te komen en goed mee te komen in de Nederlandse Eredvisie.